team
Het team van Restaurant Darwin is gepassioneerd, gefocust en bezeten van lekker eten.
Team: "Ons enthousiasme voor het concept van Restaurant Darwin kent eigenlijk geen grenzen. Wij krijgen alle ruimte om een creatieve invulling te geven aan onze taken, dat geldt zowel aan de voorzijde van het restaurant als in de keuken. Zo houdt Pauline zich intensief bezig met de ontwikkeling van mocktails, de alcoholvrije pairing bij de gerechten. Chef Casper denkt in de keuken mee over de ontwikkeling van nieuwe gerechten en over de verdere verfijning van bestaande gerechten. De woorden 'Evolutionary Gastronomy' hebben voor ons echt betekenis, we ervaren het dagelijks in ons werk."
Pauline: "Daan van der Wielen bedenkt en ontwikkelt de gerechten samen met het keuken team. Voordat een gerecht daadwerkelijk op tafel staat, is er een heel proces aan voorafgegaan. Als het gerecht bijna klaar is, ga ik in de keuken kijken hoe het gerecht eruitziet en bespreek ik met Daan welke smaken kenmerkend zijn. Aan de hand daarvan probeer ik een alcoholvrije paring te bedenken. Soms borduur ik voort op een bepaalde smaak of een ingrediënt dat al in het gerecht zit, dat kan bijvoorbeeld gember zijn. Dan maak ik een pairing die ook een beetje gember bevat, het liefst zo subtiel mogelijk."
Pauline vervolgt:"Maar soms doe ik iets totaal anders, dan zoek ik naar een contrapunt: een ingrediënt dat niet in het gerecht zit maar het gerecht op een speelse manier aanvult of verrijkt. Als het gerecht bijvoorbeeld een licht zoetje bevat, dan voeg ik een ingrediënt toe dat een hartig karakter heeft. Tegenover een bittertje plaats ik het liefst een zuurtje. Zo ontstaan hele spannende combinaties die enorm worden gewaardeerd door onze gasten. Ten slotte werk ik aan de vormgeving van de drank, the look and feel zo gezegd, waarbij het glaswerk natuurlijk ook een belangrijke rol speelt, want het oog wil ook wat, nietwaar. Dat maakt het helemaal af."
wilt u meer lezen over het team van Restaurant Darwin?
Als u meer wilt lezen over het concept van Restaurant Darwin dan verwijzen wij u graag naar een mooi artikel dat onlangs in Chapeau Magazine over Restaurant Darwin verschenen.
U wilt zelf ervaren wat Daan van der Wielen allemaal uit zijn keuken tovert? Kijk dan naar het menu of reserveer hier direct.


Daan van der Wielen
... is chef-kok van Darwin.
"Omringd door het groen voel ik mij het meest in mijn element. Dus je kunt je wel voorstellen hoe fijn het voor mij is om bij Restaurant Darwin te mogen werken want de hoeve ligt midden in het groen.
Koken met de seizoenen, in samenwerking met lokale leveranciers en soms dwars tegen de stroom in, dat is wat ik het liefste doe. Oorspronkelijk kom ik uit Boxtel, voor de liefde ben ik naar Zuid-Limburg verhuist. Niet wetende dat ik er nog een liefde bij zou krijgen: deze streek."
"Mijn enthousiasme rijst de pan uit als ik producten van kop tot staart kan gebruiken. De creatieve mogelijkheden zijn dan eindeloos en het triggert mijn passie voor duurzaam koken. Ik wil mijn gasten met een gerecht kunnen verwonderen en verbazen, het allerliefste vertel ik er een verhaal met een gerecht, een verhaal dat een emotie bij mensen oproept, dat is echt het ultieme doel."
Wilt u meer lezen over Daan van der Wielen en zijn kijk op gastronomie?
Chapeau Magazine heeft onlangs een mooi interview met Daan geplaatst.
... u wilt zelf ervaren wat Daan van der Wielen uit zijn keuken tovert?
Kijk dan naar het menu of reserveer hier direct.
